Frappuccino, caffè freddo of gewoon ijskoffie?

De afgelopen dagen hebben we zitten puffen en zweten en beleven we de warmste week die ooit gemeten werd. Het was dan ook veel te warm om warme koffie te drinken. Tijd om een ijskoffie klaar te maken.


Maar is ijskoffie nu een frappuccino of caffè freddo? 'Frappuccino' is eigenlijk de merknaam van de koffieketen Starbucks voor verschillende soorten gekoelde koffie met roomijs. En in Italië spreken ze dan weer van 'un caffè freddo'. Hoe je het ook noemt, voor mij is deze ijskoffie alleszins de perfecte dorstlesser bij dit warme zomerweer.Ingrediëntenlijst

· Eén tas afgekoelde espresso

· Eén tas melk

· Twee koffielepels suiker

· Eén tas ijsblokjes

· Slagroom

· Cacaopoeder


Werkwijze

Doe de ijsklontjes, de afgekoelde espresso, de melk en de suiker in de blender en mix het geheel totdat het ijs fijngemalen is. Serveer het schuimige geheel in een groot, breed glas. Je maakt het helemaal af met een lekkere dot slagroom en wat cacaopoeder er bovenop.

Deze frappuccino was echt heerlijk.... én je maakt hem in een paar minuten.

Je kunt er ook voor kiezen om de slagroom te vervangen door één of twee bolletjes vanille-ijs, dan bekom je een vanille-frappuccino. Wil je een karamel-frappuccino maken, dan hoef je eigenlijk alleen maar een beetje karamelsaus er bovenop doen.


In de handel zijn er nu ook heerlijke smaken siroop te koop (vanille, caramel, hazelnoot, speculaas en amaretto) om toe te voegen aan je koffie.


Kleine bijhorende tip : Monin siropen set

Origineel om als cadeau te geven, maar ook lekker om zelf mee te variëren!


Ik weet alleszins wel dat met zulke smaakvolle ijskoffies achter de hand, het bloedhete weer een tikkeltje draaglijker wordt. Een mens zou extra gaan uitkijken naar die warme dagen.

108 keer bekeken