top of page

Aftellen voor IJsland

IJsland staat al een paar jaar op mijn bucket list radar, maar het leek er nooit echt van te zullen komen. Tot over enkele maanden... De knoop werd doorgehakt: boot, auto, tent, 1 volle maand naar IJsland... Heel wat voorbereiding en vooral aftellen! Tel je samen met mij mee de laatste momenten af?Zoals je op de onderstaande kaart kan zien, is IJsland een relatief klein eiland (eigenlijk een eilandengroep) net onder de poolcirkel, in de Noord-Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. IJsland is een Europees land, hoewel het geen deel uitmaakt van de Europese Unie. Het telt minder dan 350 000 inwoners, waarvan de meesten dan nog in de hoofdstad Reykjavík wonen.IJsland is geologisch gezien zeer actief, met allerlei soorten vulkanen en een landschap dat bestaat uit bergen, gletsjers, lavavelden en woestijnen. Samengevat: IJsland is een natuurwonder dat smeekt om ontdekt te worden door natuur- en buitenliefhebbers - net zoals ik!


IJsland past trouwens perfect bij mijn favoriete manier van reizen: roadtrip. Waarom ik dat zo´n leuke manier van reizen vind? Omdat het me in staat stelt dingen op eigen tempo te doen en korter of langer ergens te blijven naargelang je zelf wil, inclusief het maken van willekeurige soms onvoorziene stops onderweg en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. IJsland is geschikt voor een spectaculaire roadtrip, al was het maar vanwege de afgelegen en verspreide ligging van talloze natuurlijke wonderen over het ganse land.


Vanaf de eerste voorbereidingen was duidelijk dat we een volledige rondreis rond IJsland wilden maken. Naarmate we verdergingen met plannen en na het bestuderen van andere reizen van vergelijkbare lengte, kwamen we uit op volgende reisroute. Het is grosso modo een ringtraject ´tegen de klok in´ die volledig IJsland beslaat met een aantal uitstappen en ´detours´ die gaandeweg aan het reisplan werden toegevoegd naarmate de voorbereiding vorderde en het land zone per zone onder de loep werd genomen.Er is veel tijd besteed aan de voorbereiding, opzoekwerk en planning. De reis speelt eigenlijk al maanden in ons hoofd, al was het met al die uren doorzoeken van het internet om mooie en bijzondere locaties te vinden. Een uitdaging daarbij waren zeker ook de plaatsnamen in IJsland. Echt, voor een buitenlander is het onmogelijk om sommige ervan uit te spreken en het kostte ons ook vaak wel moeite om onderscheid te maken tussen soortgelijke of zelfs identieke plaatsnamen die meerdere keren voorkomen op IJsland.


Ik hoop dat je genoten hebt van deze eerste Iceland blog. Binnenkort ongetwijfeld meer van dit!


See you in Iceland ! 

IJSLAND - VULKANEN - LAND VAN VUUR EN IJS - WATERVALLEN - PUUR NATUUR

 

70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page