Snuisteren

Geroezemoes, gezellige drukte, links en rechts wat 'gesticolare' bij het afbieden, kuierende mensen, kleurrijke wanorde, tjokvolle standen. Op zoek naar oude spullen met een verhaal, snuisteren, afbieden en koopjes doen....heb jij al eens iets gekocht op de rommelmarkt? Ik kon alleszins voorbije zondag niet aan de verleiding weerstaan en trok naar de zondagse rommelmarkt in Sint-Truiden.Een zondagvoormiddag, eind augustus. De zomer loopt stilaan op z'n einde, maar het zonnetje en de temperatuur brengen me toch in vakantiesfeer om op de zondagse rommelmarkt in eigen stad op zoek te gaan naar spulletjes waar ik al zolang naar op zoek ben. Maar even goed kom ik op iets uit dat ik helemaal niet zocht en toch mijn oog streelt. Snuisteren is en blijft voor mij een leuke bezigheid.Antiek-, vintage- rommel- en brocantemarkten zijn er van alle tijden, van alle plaatsen... en van alle soorten. In eigen land staan de antiekmarkt in Tongeren, onze eigenste Sunday Market, maar ook de vrijdagse Vrijdagmarkt in Antwerpen zeker bij mijn favorietenlijstje. Daar neem ik je nog wel eens een andere blogpost mee naar toe.


Maar ook op vakantie tracht ik hier of daar wel eens zo'n rommelmarkt of veiling mee te pikken. Toen we de allereerste keer op vakantie in Zweden met de auto door het Zweedse platteland reden, zagen we overal langs de weg bordjes met "LOPPIS". Wij hadden geen idee wat ons te wachten stond, maar we kwamen er al snel achter dat het verkooppunten van tweedehands spullen bleken te zijn.


Loppis is de afkorting van loppmarknad. Als je weet dat in het Zweeds een loppa een 'vlo' is en een marknad een 'markt', zit je dus inderdaad met ... een vlooienmarkt.


In vele gevallen kom je gewoon bij iemand thuis terecht in een garage of schuur, waar oude spullen en prullaria verkocht worden.Het leukste aan rommelmarkten waar ook is dat je nooit exact vooraf weet wat je zal aantreffen. Je komt dus ook wel eens van een kale reis terug, maar het plezier van het zoeken en snuisteren heb je toch altijd gehad.Op de zondagse rommelmarkt had ik best wel wat spulletjes in mijn handen die me sterk doen denken aan het interieur en servies van mijn bomma en dat van mijn mama. Dat treft, want vintage servies met roze bloemetjes staat hoog op mijn zoeklijstje, want het is het ideale servies voor een zondagse High Tea. Ondertussen is de buit binnen en kijk ik al uit naar de eerstvolgende zondagse afternoon tea met mijn nieuwe - ... euh oude - vintage tasjes. Cheers!86 keer bekeken