top of page

De zon zien ondergaan in de Arabische woestijn!

'Once in a lifetime' is tegenwoordig zo'n veelgebruikte uitdrukking.

Maar ik heb echt een 'once in a lifetime' zonsondergang meegemaakt - diep in de Arabische woestijn, nabij Dubai. Ga je met mij mee naar deze sprookjesachtige wereld?Nabij Dubai ligt het eerste nationale park van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) : het Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR). Met de snelle ontwikkeling van Dubai als een belangrijk zakencentrum in de Golf, erkent de regering van Dubai al lang de noodzaak om hun unieke en prachtige woestijnhabitat in stand te houden. Dit unieke reservaat is gecreëerd voor de bescherming van bedreigde diersoorten en voor het behoud van de natuurlijke woestijnhabitat en het erfgoed. Dus reden genoeg om er eens een kijkje te gaan nemen.Om de woestijn te verkennen doen we beroep op Mohamet, onze chauffeur, en zijn Toyota jeep. In het begin vroeg hij ons hoe "hard" we wilden dat de route zou zijn, als het rustig of bewogen mocht zijn. Mijn zus en ik wilden natuurlijk dat het op volle toeren ging. Aan de rand van de woestijn, verminderde hij de druk in de banden, zodat we meer grip zouden hebben op het zand. Wauw ! En of het hard ging !! Het was enorm vermakelijk. Pas wanneer we meerdere auto's zagen rijden, besefde je pas wanneer je net iets "gevaarlijks" had gedaan, zoals een super steile duin afdalen, je van onderaf kunt zien hoe de anderen naar beneden gaan en je nog meer bewust bent van waar je net bent gepasseerd.Vlakbij het kamp waar we zouden gaan eten, stopten we om de zonsondergang te bekijken. We beklommen een grote duin met de zonsondergang recht voor ons. Ik nam snel een paar foto's en we legden de camera weg zodat we ons konden concentreren op het ontspannen en genieten van het schouwspel dat voor onze ogen lag. De zon zien verschuilen achter de woestijn, verscholen tussen grote zandduinen was een prachtig moment.

Het zand waaide over de duinen wat aanleiding gaf tot de schitterende geeloranje kleuren. Ik laat je graag mee genieten van deze schoonheid.


Het Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR) is een van de grootste door de overheid van de VAE beschermde natuurgebieden. Het natuurreservaat beslaat maximaal 225 vierkante kilometer. Dit is ongeveer 5 procent van het totale land in Dubai. Om de natuurlijk groeiende flora en fauna in het gebied te beschermen, is het reservaat goed omheind.Na de toffe woestijnsafari werden we afgezet in het woestijnkamp waar xe even konden bekomen van al de adrenaline. Het kamp was zeer knus ingericht.We werden verwelkomt met een Arabische thee en zoete lekkernijen. Een woestijnsafari zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een kameelrit of was het een drommedaris.... Bovenop een van deze vreemde en mooie wezens zitten is een fantastische ervaring die ik waarschijnlijk niet snel zal vergeten terwijl ik door de duinen wordt gedragen op een traditioneel 'schip van de woestijn'.


Leuk weetje : kamelen hebben twee bulten en hun officiële naam is Camelus bactrianus. Een drommedaris heeft één bult en wordt Camelus dromedarius genoemd. In veel talen wordt er trouwens geen onderscheid gemaakt en noemt men beide soorten gewoon kameel.

Na de magische zonsondergang in de woestijn was het tijd voor het diner. Er stond een uitgebreid buffet voor ons klaar met allerlei lokale gerechten. Het eten was heerlijk en een unieke ervaring om midden in de woestijn te eten. Als afsluiting van een bijzondere avond kregen we nog een optreden van een prachtige buikdanseres.


De mensen, de omgeving, de ondergaande zon in de duinen : het gaf mij een gevoel van besef dat ik dit in mijn leven niet vaak meer op dezelfde manier zal ervaren.


Veel plezier op je tocht door de woestijn ! 

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN - DUBAI - WOESTIJN - JEEPSAFARI

 


57 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page