top of page

Droogbloemen om eindeloos te genieten

Droogbloemen zijn hip...

Droogbloemen zijn trendy...

Droogbloemen zijn helemaal terug van weggeweest.Droogbloemen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ze zijn zijn dé woontrend van het moment. En terecht, want ze zijn mooi en duurzaam. In de jaren zeventig en tachtig waren ze al een ware hit! Misschien dat je ze zelf nog kan herinneren bij je moeder of oma. Het concept is dus verder niet meteen iets nieuws.


De oude Egyptenaren wisten trouwens ook al dat je bloemen heel mooi kon drogen. Aan iedere bloem van het boeket werd een symbolische betekenis gegeven. Eeuwen later - in de Victoriaanse tijd om precies te zijn - werd een droogbloemen boeket tot ware kunst verheven. En vandaag krijgen droogbloemen dus een hernieuwd leven ingeblazen.Droogbloemen kunnen een mooie en hippe toevoeging zijn tot je interieur met het grote voordeel dat ze geen 'onderhoud' nodig hebben of groene vingers vragen. Met het bijhalen van een bijzondere vaas of glazen fles maak je van je droogbloemen al gauw een subtiele eye-catcher in je keuken, woon- of slaapkamer.


Droogbloemen zijn, anders dan de naam doet vermoeden, meer dan alleen gedroogde bloemen. Het is jargon geworden voor natuurlijke, gedroogde decoraties afkomstig uit de hele wereld. Dit varieert van sierbloemen, kruiden, grassen tot zelfs graansoorten.Toe aan verandering in huis? Je hoeft dus niet per sé een muur te schilderen of een nieuwe sofa te kopen om je interieur een andere look te geven. Het leuke van droogbloemen is dat je voor weinig geld al gauw decoratie in huis haalt, waar je nog erg mee kan variëren. Niet alleen de vaas, fles of bokaal waar je ze in plaatst, maar ook de andere dingen errond brengen met de juiste tinten of matchende stijl meteen een ander zicht. Een stapel boeken, een klein kistje, een retrolampje, een kaars, een paar oude foto's, een vintage klok. Voor je het weet lijkt je zithoekje op een echt pareltje zoals in sommige interieurwinkels te zien is.

Fuchsia is een trendy kleur en speelt de hoofdrol in dit prachtige boeket van gedroogde haver, tarwe, gerst en pampas pluimen. Het brengt diepte en textuur in de ruimte.


Pampas pluimen zijn natuurproducten: lengte, dikte en vorm kunnen daarom per stengel verschillen. Ze zijn een 'must have' voor ieder interieur én dan hebben ze ook nog eens geen onderhoud nodig... ideaal. Kleine tip: de pluimen kunnen pluizen - vooraf insprayen met haarlak helpt!


'The next level' van droogbloemen zijn gedroogde kransen. Ze bieden een geweldig middelpunt in een schuur of keuken of buiten aan je deur en ze zijn perfect als rustieke bruiloftsdecoratie. Wat dat laatste betreft zie je zeker bij jongere generaties dat de liefde voor vintage en retrospullen groot is. Dat het en passant een duurzamere manier kan zijn om spullen - en ook bloemen - als decoratie in te brengen om hun woning , bruiloften of andere vieringen tot bloei te brengen, is mooi meegenomen. Letterlijk en figuurlijk.

Probeer zelf misschien ook eens een droogbloemen decoratie te maken of minstens een plaats te geven in je interieur. Met de winter die stilaan de deur wordt gewezen, is het daar zeker ook een geschikte tijd voor.Maak er iets moois van! 

BLOEMEN

 
37 weergaven

1 comentário


Marleen Thijs
Marleen Thijs
01 de mar. de 2022

Schitterend

Curtir
bottom of page