Mijnheer Pelckmans, houdt u er dan zelf nog iets aan over?

"Mijnheer Pelckmans, houdt u er dan zelf nog iets aan over?" Wel tien keer per dag wordt de vraag gesteld op de radio, zonder dat ze het antwoord erbij zeggen. Een grappig radiospotje, maar het werkt. Want ik besloot zelf te gaan kijken hoe het in elkaar zat met mijnheer Pelckmans.


'Mijnheer Pelckmans', dat zijn natuurlijk de tuincentra waar we terecht kunnen voor alles wat we nodig hebben om onze tuin en huis naar eigen smaak in te richten met vooral ook een groot aanbod aan bloemen en planten.

Ik moet het toegeven - er is een heel ruim assortiment aan kruiden, planten, bloemen, potten, tuinmeubelen, ornamenten, vijverapparatuur, werkmateriaal,... de lijst is eindeloos. Het is echt een dagje uit (bij minder goed weer) en je slingert doorheen de verschillende gangen, waar alle producten opgestapeld en ook wel mooi gedecoreerd staan. Rijkevorsel is voor mij wel een eindje rijden, maar het loonde zeker een keer de moeite.Mijnheer Pelckmans zelf ben ik wel niet tegengekomen. Of hij daar nog iets aan overhoudt heb ik dus niet echt kunnen vragen. Maar aan de drukte en de volgepropte auto's te zien, zal het nog wel meevallen voor hem. Zelfs ondanks die 'weggeefprijzen' houdt mijnheer Pelckmans er volgens mijn bescheiden mening nog wel een centje aan over.30 keer bekeken