top of page

Les Couleurs de Montmartre

Zomertijd, dat is ook ‘kunsttijd’ op 15 augustus op het Begijnhof in Sint-Truiden.Na twee afgelaste edities omwille van corona was het voorbije 15 augustus opnieuw tijd om het Begijnhof van Sint-Truiden om te toveren tot het 'Montmartre' van Haspengouw. Maar liefst 100 kunstenaars van diverse pluimage stelden er in de unieke setting van het pleinbegijnhof hun kunstwerken én talenten tentoon. Een lange lus van tentjes, tafels en kunststanden en vooral veel kunstwerken vulden het Begijnhof vanaf 11 uur.


Verschillende duizenden bezoekers konden er genieten van een ruim aanbod van onder meer acryl en aquarel schilderkunst, keramiek, houtsnijwerk, glaskunst, wenskaarten, macramé, sieraden en beeldhouwkunst. Er werd gekeken, bewonderd, soms ook gekocht, maar minstens overal ook de beginnende of gevorderde kunstkriebel aangewakkerd. In de voormiddag was er in de begijnhofkerk bovendien nog een erg gesmaakt kamermuziek concert door Trio Nacedo.


Niet alleen tijdens het concert of langs de kunststanden was het over de koppen lopen. Ook op het grasplein voor de kerk - dat voor de gelegenheid ingericht werd als Frans zomerterras - was het de ganse dag bijzonder stemmig en druk. Franse chansons op de achtergrond, een wijntje in de hand, aangename zomertemperaturen en eventjes wat welgekomen regendruppels... De Montmartre kunsthappening werd op die manier voor heel veel mensen echt een beetje 'leven als God in Frankrijk ... euh, Sint-Truiden.'


Het evenement was alleszins een schot in de roos, tot grote voldoening ook voor het Begijnhof buurtcomité zelf. Een supergeslaagde editie kunnen organiseren met een beperkt aantal vrijwilligers én vooral de vele positieve reacties van zowel kunstenaars als bezoekers, dat geeft al moed voor een volgende editie.
Alle charme van Parijs op het schilderachtige Begijnhof met unieke sfeer! 

Les Couleurs de Montmartre - Begijnhof - St-Truiden

 


4 weergaven
bottom of page