Theelichtjes met een boodschap

De kracht van theelichtjes zit hem niet noodzakelijk alleen in de veelheid van kleine lichtjes. Ook een verborgen, mooie boodschap of wens kan van een doodgewoon iets een kleine, maar bijzondere attentie maken. Kijk even mee hoe je het op 1-2-3 zelf maakt en geniet ervan op donkere avonden. Of waarom niet je trouwe postbode, vuilnisophaler, buur of collega ermee verrassen tijdens de adventstijd?


De kaarsen zijn supersnel gemaakt, want je hebt normaal gezien alle benodigdheden in huis. Enkele theelichtjes en een kleine sprankel creativiteit volstaan ruimschoots.Zorg eerst en vooral dat je theelichtjes hebt waar je het kaarsje kan uithalen. Maak met dezelfde oppervlakte sjablonen uit stevig papier waarin je een kort bericht, een wens of een kleine tekening maakt. Voor wie weinig inspiratie heeft, geef ik graag al wat ideeën mee. Hou het wel kort en simpel, want lange proza en zo'n theelichtje gaan niet echt samen - tenzij je graag met een vergrootglas de boodschap wil ontcijferen natuurlijk... 🙂


Knip vervolgens voorzichtig de cirkels uit die je wilt gebruiken.


Prik vervolgens met een tandenstoker, breinaald, priktang of andere stevige prikker precies in het midden een gaatje doorheen de sjablonen.


Van de theelichtjes die je ondertussen uit elkaar hebt gehaald, rijg je vervolgens de lont of pit ervan langs de onderzijde door het cirkelsjabloontje, zodat onderaan het papier het aluminium plaatje komt te zitten.Je kan nu het kaarselement weer op de lont zetten en en zet hem dan weer terug in het kleine aluminium schaaltje plaatsen. Het lijkt nu opnieuw op één van de miljoenen theelichtjes die standaard worden verkocht. Maar wanneer de kaarsjes aangestoken worden en enige tijd branden, zal de was vloeibaar en transparant worden ... en de lieve wens of boodschap zichtbaar worden. Surprise!


Knutsel er gerust op los en geef misschien hier en daar eens een theelichtje weg. Op het eerste zicht een niemendalletje, maar je kan je verkneukelen met het feit dat degene die het theelichtje krijgt op een onverwacht moment jouw geheime wens of boodschap zal lezen.


Weet jij ook al wat de wens op jouw theelichtje zal zijn?

507 keer bekeken