Waterachtige penseelstreken

't Is gebeurd. Nee, geen finalespel van de Slimste Mens, wel mijn eerste keer aquarellen... Voor mij is dat aquarellen vooral een schildertechniek die zacht, maar niet aflatend dwingt tot meer vertrouwen op intuïtie, tot loslaten, tot weggaan van de aflijning en strakke tekening.

En laat dat nu nét allemaal dingen zijn waar ik als amateurschilder graag en vaak op baseer. Maar 2021 lonkt en met het nieuwe jaar in zicht, klinkt de roep om uit mijn comfortzone te durven stappen. Zeker ook qua schilderwerk.

Dit zijn dan ook mijn allereerste, prille werkjes die ik de afgelopen weken heel voorzichtig heb gemaakt. De geur van dennennaalden in huis heeft alleszins haar effect niet gemist en voor wat eerste inspiratie gezorgd.


Alle begin is moeilijk, maar nog meer dan het resultaat geniet ik momenteel met volle teugen van het schilderen met waterverf. Aquarellen voelt soms - nog meer dan het werken met olieverf - aan als werken met materialen, verf, papier,... die het 'tekenen' van je wel eens willen overnemen en eigenzinnig bepalen wat er op papier komt te staan. De ontdekkingstocht tussen allerlei materialen, verfsoorten en vooral ook penseeldiktes is nog volop bezig, maar o zo interessant.


Het aquarellen is voor mij hoe dan ook een top bezigheid om in deze korte en soms grijze dagen het hoofd leeg te maken en beelden te vertalen naar een mooie impressie.

Probeer nu, vandaag, morgen ook eens iets nieuws met het jaareinde in het verschiet - soms kan het goed zijn de goede voornemens voor te zijn. Succes ermee dan!

34 keer bekeken