#ZORGVOORKERSTSFEER

Het is nog even aftellen geblazen, maar de weken waarin allerlei kerstsfeer en -decoratie de huiskamer kleuren, komen er binnenkort aan. In dit bijzondere jaar misschien nog net iets vroeger dan anders... Onlangs was er de oproep om in deze donkere dagen naar buiten toe licht te brengen, maar het binnenshuis gezellig maken, is voor mij minstens zo belangrijk. Kijk gerust even mee, hoe je subtiel toch voor een bijzondere decoratie en sfeer kan zorgen.Bij Kerstmis denken we natuurlijk allemaal meteen aan een kerstboom. Maar misschien gaat je voorkeur helemaal niet uit naar een traditionele kerstboom, of heb je er gewoon de ruimte niet voor. Geen nood, want er zijn nog zóveel andere manieren om toch die onvervalste kerstsfeer in huis te krijgen.


Zelf ben ik een grote liefhebber van naturelle, wittinten, natuurlijke materialen en houten accessoires die niet alleen goed te combineren zijn, maar ook op een rustige manier sfeer brengen. Met een beetje goeie wil, knutsel je zoiets ook snel in elkaar... zoals bijvoorbeeld onderstaande decoratieve takken.Voor mijn 'decoratietakken' ben ik even naar buiten getrokken om in de natuur enkele ranke, grillige takken te verzamelen die de eerste herfststormen niet hadden weerstaan. Je vindt buiten nu heel wat herfstmateriaal dat je - mits het droog genoeg is - tot allerlei decoratie kan omtoveren. De takken heb ik wit geschilderd, bij elkaar gebonden en er vervolgens allerlei leuke kerstaccessoires met jutte koordjes aan vast gemaakt. De fonkelende lichtjes zorgen tenslotte voor een feeëriek effect.Het leuke van deze takken is dat zodra de feestdagen voorbij zijn, je de kerstdecoratie eruit haalt en er - rekening houdend met het seizoen - zonder problemen een ander passende decoratie van maakt. Ik laat je op een later tijdstip nog wel eens zien wat ik er dan van gemaakt heb. Een blijvertje alleszins... die kersttak.

Wil je dit jaar nog eens iets anders proberen en niet elke dag hoeven te stofzuigen om de waaier dennennaalden van je vloer te krijgen? Dan is deze kerstboom - ook van takken -misschien iets voor jou?


Een paar aandachtspuntjes bij het maken van jouw 'andere' kerstboom:

  • Kies takken die jij mooi vindt en die passen in je interieur. Is je interieur eerder aan de fijne kant, kies dan dunnere takjes - maar hou je meer van zwaardere meubels, neem dan dikkere takken.

  • Onderschat niet de kleur die een houten en zelfs een wit decoratiestuk aan je interieur kunnen brengen

  • Je kunt de takken best met jutte touw aan de zijkanten aan elkaar sjorren - ook dat oogt heel natuurlijk qua materiaal

  • Wikkel op het einde lampjes rondom je takken en versier met witte/zilveren ballen of kerstfiguurtjes - onthoud ook hier opnieuw dat overdaad schaadt...

Veel plezier met het decoreren!51 keer bekeken