top of page

Kwarktaart met aardbeienmousse

Heerlijk zoete aardbeien, daar krijgen wij maar niet genoeg van! Lekker uit het vuistje, maar ook perfect om te verwerken in een overheerlijke kwarktaart. Die rode vruchten geven je taartje direct een frisse toets, waardoor het op slag lichter wordt.Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat deze taart naast de appeltaart één van de meest gemaakte taarten van het land is. Je hebt hem zo klaar, er is geen oven nodig en het resultaat is bovendien ontzettend lekker. Ik combineerde de kwarktaart met een laagje aardbeienmousse en verse aardbeien. Zo maak je de basis toch iets specialer.


Ingrediënten Aardbeienmousse

125 gram aardbeien 100 ml slagroom 2 blaadjes gelatine 1,5 el fijne kristalsuiker 1 el citroensap

Hoe maak je het? 1. Week de gelatine in ruim koud water. Zorg dat de gelatine minimaal 15 minuten in het koude water heeft gezeten voordat je het aan de aardbeienpuree toevoegt. 2. Pureer de aardbeien. Verwarm ze vervolgens op een laag vuur samen met de suiker en het citroensap. Haal van het vuur als de puree bijna begint te koken en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door en laat afkoelen. 3. Klop de slagroom stijf. Schenk hier de afgekoelde aardbeienpuree bij en roer voorzichtig door met een spatel. Voor de mousse heb ik de Tourbillon vorm (Ø14cm) van Silikomart gebruikt. Smeer hier met een spatel de mousse in en zet vervolgens minimaal 6 uur in de diepvriezer.


Ingrediënten Kwarktaart

150 gram bastognekoekjes 55 gram boter 450 gram volle kwark 300 ml slagroom 90 ml volle melk 5,5 blaadjes gelatine 3 zakjes vanillesuiker 1,5 el fijne kristalsuiker

Hoe maak je het? 1. Leg een stukje bakpapier op een platte ondergrond, bijvoorbeeld een grote snijplank. Zet hier een taartring van 18 cm op en bekleed deze met acetaatfolie. Een springvorm van 18 cm gebruiken kan eventueel ook, bekleed de bodem dan met bakpapier. 2. Doe de bastognekoekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Smelt de boter op laag vuur. Schenk vervolgens bij de koekkruimels en meng het geheel goed door. Schep in de taartring en druk goed aan. Zet de bodem in de koelkast. 3. Week de gelatine in ruim koud water.

Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en fijne kristalsuiker stijf en zet apart.

Doe de kwark alvast in een andere kom. 4. Verwarm de melk op laag vuur. Haal van het vuur als de melk bijna begint te koken en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door en laat op kamertemperatuur komen. 5. Schenk de afgekoelde melk bij de kwark en roer goed door. Voeg vervolgens ook de slagroom toe en roer voorzichtig door elkaar met een spatel. Schenk het mengsel in de taartring, strijk mooi af en laat de kwarktaart minimaal 6 uur opstijven in de koelkast. Opmaak Extra nodig verse aardbeien muntbladjes 1. Zet de kwarktaart op een bord en schuif de taartring omhoog. Verwijder voorzichtig de acetaatfolie. Haal de aardbeienmousse uit de vriezer. Trek een beetje aan de zijkanten en druk dan vanuit het midden de mousse voorzichtig uit de vorm. Plaats op het midden van de taart en laat ontdooien in de koelkast. Het is een dun laagje mousse, dus dit zal niet heel lang duren. 2. Snijd de aardbeien in vieren en schik ze op de taart. Maak af met wat muntblaadjes.Smullen maar!


 
53 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page