Some more Marshmallows

Afgelopen weekend werd ik verrast door een leuk recept van mijn dochter tijdens ons weekendje in de Ardennen. Een klassiek Amerikaans dessert, ideaal voor herfstweer buiten rond het vuur, met de welluidende naam ... s'mores.Het is niet zeker wie deze traktatie bedacht heeft, maar het eerste recept voor s'mores

(afkorting voor 'some more' ) is te vinden in een handboek van de Amerikaanse Girl Scouts uit ...1927. Echt een recept uit de oude doos dus, maar wel een klassieker die vandaag nog steeds populair is. Volgens de traditie worden s'mores snel opgegeten, waarna men roept om meer ..."S(ome)'more!".


De traditionele s'more wordt gemaakt van marshmallows, volkorenbiscuits en enkele stukken chocolade. Zelf je eigen s'mores maken boven een kampvuur of - als het niet anders kan, in de microgolfoven - is echt geen kookklus die naam waardig, dus geen excuus om het niet te proberen!


Ingrediënten
  • Volkorenbiscuits

  • Hele marshmallows, normale grootte

  • Chocoladerepen, in stukken gebrokenJe kan de s'mores eigenlijk boven welk vuur ook bereiden. Hou er wel rekening mee dat de brandstof die je gebruikt de smaak van de marshmallows kan beïnvloeden. En als je buiten aan de slag gaat, zorg dan sowieso dat je de nodige veiligheidsmaatregelen voorziet (water, natte handdoek, brandblusser al naargelang het vuurspektakel dat je voor ogen hebt). Vermijd ook winderige dagen. Als je een kampvuur gebruikt voor de s' mores, zorg er dan voor dat je schoon, droog hout gebruikt en geen brandversnellers gebruikt.Prik voorzichtig een schone spies in de zijkant van de marshmallow. Houd de marshmallow net boven de vlammen en rooster hem voorzichtig. Zorg ervoor dat je de marshmallow draait zodat hij aan alle kanten even gaar wordt. Als je geen spiesjes bij de hand hebt, kan je even goed een tak gebruiken waar je een fijne punt aan kerft. Het girl scout gevoelen neemt dan nog wat toe... Wanneer de marshmallow gaar is, is hij goudbruin van kleur.Leg de marshmallow bovenop een koekje met de chocolade zonder hem van de spies te halen. Leg het andere biscuitje op de marshmallow en druk het biscuitje zachtjes aan. De hete marshmallow zal ervoor zorgen dat de chocolade begint te smelten en dat alles samensmelt. Je kan nu zonder problemen de spies uit de marshmallow halen.


Wacht wel best enkele seconden voordat je de s'more serveert, want de marshmallow met veel suikers is vaak nog zo heet dat je je mond er aan zou kunnen verbranden. En dan wordt s'more roepen, pas echt een opgave...


Mijn familie is er alleszins dol op en ik begreep zelf na de allereerste hap meteen waarom.


S' more, please!!FAMILIE - BELGIE - DESSERT - MARSHMALLOW - QUALITY-TIME


55 keer bekeken