Wandelen in de natuur maakt me gelukkig!

Wandelen, wandelen, wandelen en nog eens wandelen! Als je me vraagt waar ik me de voorbije maanden zoal mee heb beziggehouden, dan is het antwoord, zoals wellicht iedereen, wandelen....wandelen.... in de natuur om mijn mentale gezondheid een flinke boost te geven.

Elke dag proberen we de klok te verslaan en meer en meer werk te doen. Maar sinds enkele jaren ben ik de vreugde van het vertragen gaan waarderen. Ik ben elke dag ongeveer vijf kilometer gaan wandelen - zonder enige reden . Het is geen training. Ik ga nergens heen. Ik ga gewoon naar buiten en wandel voor mijn plezier. Ik weet het, het klinkt zo ouderwets. Nu kijk ik dagelijks uit naar mijn wandeling en ga ik het al missen als ik verhinderd ben.Net als de meesten onder ons, breng ik het grootste deel van mijn dag zittend door - achter een computer, achter het stuur van mijn wagen of achter de eettafel. Verschillende onderzoeken hebben overmatig zitten in verband gebracht met aandoeningen van obesitas tot hartaandoeningen, diabetes tot depressie en nog veel meer.Voor deze wandeling heb ik een uitgestippelde route van 9,5 km in het 550 ha grote provinciale domein Bokrijk gekozen en even halt gehouden bij het Arboretum. Ik heb er tal van boomsoorten en unieke planten kunnen bewonderen en fotograferen. De wandeling op het pad door het bamboebos is zeker de moeite waard.

Veel wandelplezier !WANDELEN - GEZONDHEID - BELGIE - LIMBURG126 keer bekeken